Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

Eb-gondolat
Avagy mit tanulhatunk a kutyánk által önmagunkról?

Kurzusokra járunk és tanfolyamokra, könyveket olvasunk és más emberek okfejtéseit hallgatjuk már nagyon-nagyon régen, és várjuk, hogy a csoda velünk is megtörténjen. A nyugalmat, boldogságot kutatjuk pszichológiai kísérletekkel, mesterségesen előállított termékekkel igyekszünk boldogabbak lenni. Edzőtermekben sínylődünk és várjuk, hogy a pénz, a ruhák és autók, drága cuccok majd megadják a boldogságot.. Rohanunk az életünkön át, hogy eljussunk a végére, hátha ott vár amit keresünk.

Pedig a megoldás gyakran ott van a szemünk előtt. Pontosabban a lábunk előtt. Kicsi szőrös boldogság formájában.

Néztél már mélyen a kutyád szemébe? Gondolkodtál már azon, vajon miért ő van melletted?

pexels-photo-551628.jpeg 

A kutyák nagyon jó tanítók. Hatalmas tudás birtokába juthatsz, ha meghallgatod őket.

Nekem is van kutyám, kettő is, így saját bőrömön tapasztalom mindazt, amiről beszélek. Coachként pedig sokszor alkalmazok olyan technikákat, amik nemvárt módokon világítanak meg problémákat. Coaching kutyával, kutya jelenlétével vagy csak felidézésével csak pár lehetőség önmagunk megismeréséhez. Megfigyeléseim és tapasztalataim nyomán összegyűjtöttem pár gondolatot, amit a kutyáinktól tanulhatunk vagy éppen a segítségükkel magunkról. 

Figyelem! Nem csak kutyagazdiknak szól a cikkem. :)

Az élet végtelen egyszerűsége

 

Feltétel nélküli szeretet

Talán az egyik legnagyobb tanítás az a szeretet. Tiszta, őszinte szeretet. Ahogy csak ők tudnak szeretni. Mindegy ki vagy, milyen a munkád, milyen ruhákat hordasz, van-e szemüveged vagy súlyfelesleged, a kutyádnak pont úgy vagy a legtökéletesebb, ahogy vagy. Nem bírál, nem ítélkezik. Nem kér sokat, csak a figyelmed, törődésed és a szereteted. Cserébe megmutatja neked milyen az, amikor valaki igazán önmagadért szeret.

Lecke: ítélkezéstől mentes, szeretetteljes emberi kapcsolatok.

Segítő kérdés: Hogyan tudnál ítélkezés nélkül szeretni?

pexels-photo-573258.jpeg

Most-ban élni

A kutyád nem aggódik a jövőért és nem a múltban él. A jelen számít és az hogy mindig maximálisan kihozza a legtöbbet abból ami van. Legyen az egy nyugodt délután melletted, egy hatalmas játék, vagy vacsoraidő. Mindig a most a legtökéletesebb pillanat, az, amikor azt teheti, amit legjobban szeret és azzal, akiket a legjobban szeret. Ez tökéletesen ösztönös Zen-lét.

Lecke: kihozni az adott pillanatból a legjobbat és nem aggódni.

Segítő kérdés: Mit tesz téged boldoggá?

pexels-photo-357275.jpeg

Élvezni az életet

A kutyák ösztönösen tudják mi teszi őket boldoggá, önfeledten játszanak, és játékra hívnak, hogy osztozzanak Veled a játék örömében. Ugrálnak örömükben és izgatottságukban. Szaladnak, csaholnak, mosolyognak, hemperegnek, bármilyen helyzetben megtalálják a játékot és elmerülnek a pillanat mámorában.

Nem kellenek drága játékok, egy törött bot vagy falevél is éppen olyan játékforrás lehet, mint a gazdi nadrágszára. Nem az eszköz a lényeg. Hanem a játék, a kapcsolódás, a szeretet.

Lecke: Élvezni a pillanatokat pont úgy, ahogy vannak. Minőségi időtöltés.

Segítő kérdés: Hogyan tudnál több játékosságot vinni az életedbe?

man-and-dog-2207966_1280.jpg

Önelfogadás

A kutyák nem gondolkoznak rajta, hogy ők jó vagy rossz kutyák, hogy a mancsuk elég nagy-e vagy jó helyen vannak-e a foltjaik. Nem állnak a tükör előtt, hogy elemezzék jó-e a bundájuk színe vagy kellően izmosak-e. Nem, nem a tudatosság hiánya az, ami a különbséget adja. Hanem az, hogy tisztában vannak vele, hogy ők úgy jók, ahogy vannak. Mi is úgy jöttünk erre a világra, hogy tudatában voltunk szerethetőségünknek, tudtuk, hogy úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk. Majd a fejlődésünk közben a külvilág meggyőzött minket arról, hogy nem biztos, hogy igazunk van. Felnőtt fejjel pedig igyekszünk visszatalálni abba a gyermeki, őszinte állapotba, melyben ez a sziklaszilárd tudás és hit még megvolt.

Lecke: szeretetreméltó és tökéletes létünk felismerése és elfogadása.

Segítő kérdés: Mi az, amit igazán nagyraértékelsz és szeretsz magadban?

do-dogs-recognize-their-reflection_2.jpg

 A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket! (John Galsworthy)

Tovább mennél? Van olyan pont, ami megszólított, de nem tudod hogyan járd körbe? Gyere el hozzám egy coaching ülésre és nézzünk rá a témára együtt! www.teawithadri.com

A képekért ezúttal is köszönet a pixabay.com-nak és a pexels-nek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr1813145836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása