Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

Séta, mint meditáció
Avagy úton önmagad felé

A párás füvön megcsillanó bágyadt napsugarakat néztem. Magával ragadott az élet egyszerű tökéletessége. Állandóság és folyamatos változás. Üresség és élet.

A nap felé fordítottam arcomat és hálát adtam a pillanatért. A tökéletességért, aminek részese lehetek. Figyeltem a tüdőmet megtöltő tiszta és csípős levegőt, éreztem a nap melegét az arcomon, elmerültem a bársonyos csendben és csak léteztem..

„Alszik még minden” suttogtam a kutyámnak és tovább indultunk.

pexels-photo-623080.jpeg

Gyakran a legkisebb dolgok azok, amik a legnagyobb boldogságot tudják okozni. A mai ember hajlamost azt gondolni, hogy csak a bonyolult és a drága az, ami használ. De néha pont az egyszerűségben rejlik a legnagyobb tanítás.

Szeretek meditálni, mert az egyik leghasznosabb stresszoldó technika, mely nemcsak a szellemre és a lélekre hat, de bizonyítottan jótékony hatása van a testre is. Egészségessé tesz minden szempontból. És végtére is ez a célja mindennek, nem? :)

pexels-photo-325520.jpeg

A technika

Ma egy végtelenül egyszerű technikát adok Neked, melyhez nincs másra szükség, mint Rád és 10 szabad percre.

Tony Robbins szokta mondani, ha nincs magadra 10 perced, nincs életed.

A következetesség, kitartás nagyobb tudatosságot és nyugalmat eredményez, érdemes hát megadni magunknak ezt a napi 10 percet.

A sétameditáció lényege a figyelem irányításában van. A figyelem irányításával pedig a tudatosságodat mélyítheted.

Menj ki a szabadba, egy csendesebb környékre, vagy csak ébredj kellően korán ahhoz, hogy még ne legyenek sokan az utakon.

Mielőtt útnak indulsz vegyél pár mély levegőt és irányítsd figyelmed saját magadra.

Megfigyelheted

a lélegzeted, ahogy a levegő ki- és beáramlik a tüdődbe.

a testedet mozgás közben, lábaidat lépés közben, kezeid helyzetét

az érzeteket a testedben

a gondolatokat, amik kavarognak a fejedben

a környezeted -  a hangokat, illatokat, színeket..

pexels-photo-196667.jpeg

Séta közben..

Lépések

Lassítsd a lépteidet a szokásos tempód felére, és figyeld meg mi történik így.

Változik valami? Hova irányul így a figyelmed?

Milyen részleteket veszel így észre a világból?

Ha feszültséget érzel a tested bármely pontján, csak lazítsd el és menj tovább.

Lélegzet 

Sétálj és figyelj csak a lélegzetedre.

Tony Robbinstól tanultam a következő gyakorlatot: 10 olyan levegővételt kell egymás után venni, ami az 1:4:2 tempót veszi fel. Tehát belégzés 5 mp alatt, benntartod 20 mp-ig, kilégzés 10 mp alatt. Ha úgy érzed a tüdőd kapacitása ennél kisebb, változtass a számokon.

Én a 4:16:8 arányt szoktam használni, mert ez biztosítja, hogy nem szédülök el tőle. :)

Érzések

Amikor természetben sétálsz egy korántsem meglepő érzés uralkodhat el rajtad és ez az ámulat. A természet nemes egyszerűsége és tökéletessége sokakat rabul ejt. Hagyd, hogy a nyugalom és ez az ámulat eluralkodjon rajtad, éld át a pillanatot, és menj tovább.

Mantra

Használj mantrát! Ha a gondolataid hajlamosak kuszán rohangálni, a legjobb, ha valamivel lekötöd. Ezért érdemes mantrákat, gyógyító mondatokat használni. Amellett, hogy lekötik a figyelmed, nagyszerű gyógyító technika is, hiszen a tudatalattid mindig figyel, nem mindegy hát milyen üzenetekkel töltöd meg.

Minden egyes lépéssel mondd el a kiválasztott mantrádat.

Én általában kétfélét használok:

Minden nappal, minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok. (Emile Coué)

valamint a "Szeretlek. Köszönöm." mantrát a ho'oponopono ima nyomán.

A szuper ebben a meditációban, hogy igazából bárhol és bármikor csinálhatod. Hallgathatsz kellemes zenét is közben, teljesen tőled függ, mire van igényed.

pexels-photo-293029.jpeg

+1 tipp

Azt javaslom legyen nálad a mobilod, rajta egy olyan applikációval, amiben tudsz jegyzetelni, mert garantálom Neked, hogy már az első séta után ötletek fognak megrohamozni a leginkább foglalkoztató témában – de teljesen váratlanul más témákra is kaphatsz jó válaszokat a tudatalattidból.

Kellemes pihenést kívánok!

 

Hasznos olvasmányok:

Emile Coué: Elméd gyógyító hatalma

Joe Vitale: Ho'oponopono

Osho: Meditáció

Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban

 

A képekért köszönet a pexels.com-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr1913134468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása