Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

Mit jelent a "coach" kifejezés?

Pár éve annak, hogy egyre többet találkozunk a coach fogalmával Magyarországon. De honnan is indult, és miért vált ennyire meghatározóvá a sikerorientált világban?

active-2548136_1280.jpgKép forrása: pixabay

A coach az amerikai filmek és könyvek meghatározó szereplője: ő az edző, aki látszólag érdes szívvel rendelkezik, és mindig vasakarattal; de ha kell tiszta szívvel a bajnokai mellett van jóban és rosszban, támogatja őket a sportban, olykor a magánéletben is, míg elérik a kitűzött céljaikat.

Az 1960-as években fedezték fel e szerep párhuzamát a sport és a karrierizmus között, és kezdték el használni a fogalmat, úgy mint business coaching vagy life coaching. A világ felgyorsul, és a lehetőségek óriás méreteket öltenek, ezért a szelekció és a tudatos életvitel már elengedhetetlen. Az életünk tudatos felépítésén dolgozunk, mégis sokszor mosódik össze magán- és üzleti szféra. E kettő dinamikus egyensúlyát is hivatott megkeresni a coach.

Legyél sikeres! Valósítsd meg önmagad! Kövesd az álmaid! Legyél jó főnök! Legyél jó kolléga! Legyél jó barát! Legyél jó feleség! Legyél jó anya! Járj el edzeni! Legyél nyitott! Mindig tanulj valami újat! Fejleszd magad!

A felsorolás, melyet a társadalom elvár a XXI. századi nőktől, soha nem ér véget. Az élet minden momentumában 120% -ot akarunk teljesíteni. Elképzeléseink vannak, célok lebegnek a szemünk előtt, és meg is valósítjuk ezeket. Életünk minden szituációjában a sikerre és a boldogságra törekszünk. Ezért szükség van az iránymutatásra, egy szakmai társra, mellénk áll, és akinek professzionalitása, ismeretei, asszertív és empatikus készségei segítenek kikristályosítani az elménkben lévő káoszt, melyek valójában értékes ötletek.

A coach segít megoldást találni a stressz helyzetekre és munkahelyi körülményekre, vagy olyan akadályokat ismer fel, melyeket érzünk, de még nem jöttünk rá valójában mi az, majd együtt szabadulunk meg a hátráltató tényezőktől.

Egy coach mindig bizalmi szerep is, hiszen csak úgy tudjuk kihozni magunkból a maxiumomot, ha teljes erőbedobással és lélekkel tesszük, ebben áll mellettünk és munkánk mellett egy coach.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr2012801420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása