Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

4+1 tipp, hogy jól induljon a napod!

„Ki korán kel, aranyat lel” mondja a magyar közmondás, és nem is téved, hiszen egy jól indított reggelnek rengeteg pozitív hatása lehet életünkre. Olvass tovább, hogy kiderüljön mit tudsz tenni egy jó reggelért.

pexels-photo-63911.jpegKép forrása: pexels

Ébredj korábban! A korai ébredésnek számtalan előnye van, például, hogy olyan tevékenységekre jut időd amire nap közben már biztos nem fog. Ilyen tevékenység lehet a testmozgás, olvasás és még a tanulás is. Ilyenkor zavartalanul tudunk koncentrálni, és az érzés, hogy reggel 9 előtt már rengeteg dolgot megtettél, felbecsülhetetlen! :)

Ne nyomd be a szundit! Ha már egyszer felcsörgött az ébresztő, már nem fogsz tudni ismét abba a fázisba kerülni, ami a pihenést jelenteni. Még este tervezd, mikor akarsz kelni: ne legyen túl korán és túl későn sem. A reggeli ébresztőt pedig mosollyal az arcodon húzd félre, majd nyújtózz már ülve egy hatalmasat, hiszen egy újabb izgalmas napra ébredtél!

Indítsd a napot vitamin dús, könnyű étellel, és legyél energikus egész nap! Le a kakaóscsigával vagy a kávé, cigi kombinációval! Én az extrudált, teljes kiőrlésű kenyér, alma és sajt trimvirátusra esküszöm, de a tojás, bacon, zöldtea kombináció is kiváló lehet. Lényeg, hogy tápláló, vitaminban gazdag ételeket fogyassz, ezzel megalapozva a napod hátralévő részét.

Adj időt magadnak a munkahelyeden! Ne a levelek olvasásával kezd a napot, hanem olyan feladatot oldj meg, amiben van kihívás, és élvezed. Brian Tracy szerint érdemes a napunkat mindig a legnehezebb feladattal kezdeni, mert a „nemszeretem” feladatokhoz több energia kell – és mikor van a legtöbb energiánk, ha nem reggel?!  Közönségszervezés, problémás ügyfél vagy a főnök üzenetei? Picit várhatnak.

És plusz egy személyes tipp: Az én kedvenc technikám, amit minden reggel megteszek: teendő lista és hála napló!

Minden reggel mielőtt elindulna a napom végig gondolom miért vagyok hálás, mennyi minden szép és jó dolog van már most is az életemben. Miért jó? Felhívja a figyelmed azokra az apró dolgokra, amiket hajlamosak vagyunk magától értetődőnek venni. Tedd fel magadnak a kérdést: Ha holnaptól csak azok a dolgok maradnának az életedben, amikért ma hálás vagy, elégedett lennél?

A másik csodafegyver a nap indítására a teendők listája. Kutatások támasztják alá, hogy reggel képes a legjobb teljesítményt nyújtani agyunk, ezért érdemes kora reggel végignézni a teendőket, feladatokat, a jövőt tervezgetni vagy döntéseket meghozni.

Ezekkel a lépésekkel biztosíthatod, hogy jól induljon a napod és hatékony lehess a nap folyamán. Ne feledd, akik korán kelnek, sportolnak és megtervezik a napjukat, egészségesen reggeliznek azok egész nap hatékonyak tudnak maradni!

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr6412801476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása