Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

Mit jelent coachnak lenni?

Hogyan látom a coach-létet, miért éppen nőkkel dolgozom együtt? Olvass tovább, hogy kiderüljön!

pexels-photo-323503.jpegKép forrása: pexels

Személyes blogbejegyzés következik.

Nem úgy nőttem fel, mentem középiskolába, választottam egyetemet, és vállaltam el munkákat, hogy majd egyszer coach leszek. Mindenben kerestem az értéket, az értékteremtést, és igyekeztem a környezetemet támogatni azokban a szituációkban, melyeket személyesen vagy a munkámnak és magánéletnek köszönhető kapcsolataim által éltem át.

Nőnek lenni maga a kettősség: mert piszok nehéz és emellett maga a teljesség: álmaink után eredhetünk, megvalósíthatjuk magunkat, tanulhatunk, szerethetünk, és viszont szerethetnek minket, választhatunk, boldogok lehetünk. Viszont amíg elérjük a célokat rengeteg akadállyal kell szembenéznünk.

Vegyük sorra, hogy mivel találkozhatunk leendő munkahelyünkön (de magánéletünkben is helytálló szituáció) az első találkozás alkalmával: ha magas vagy, ha alacsony vagy, ha lapos cipőt viselsz, ha szoknya van rajtad, ha fekete keretes szemüveged van,  ha van tetoválásod, ha csillog a szemed, ha lelkes vagy, ha visszahúzódó vagy, ha beszélsz magadról, vagy ha nem, ki vagy szolgáltatva annak a gondolatnak, hogy „vajon mi a legelőnyösebb arcom leendő munkatársam szemében”.

És most idézzük fel (vagy meg), hogy mivel találkozhatunk, amikor már részei vagyunk egy organikus, karrierista kolóniának: nő vagy, tehát azt feltételezik munkatársaid, hogy gyenge is, nincs határozott elképzelésed, nem tudod összefogni a feladatokat, és amikor férfi kollégáid már szakmailag nem tudnak megkérdőjelezni, bedobnak egy jól célzott szexista poént, majd mint professzionális diskurzus bajvívói, zsebükben a vélt morális fölénnyel véget vetnek a téma megbeszélésének, vagy egy egészen új pozícióból léphetsz a következő topikra. Ismerős?

Ha Te még nem jártál ebben a cipőben, akkor szerencsés vagy.

Azért választottam szakterületemnek és célcsoportomnak elsősorban a nőket, legyenek alkalmazottak, főnökök vagy vállalkozók, mert közösen kell alakítani azt a sziklaszilárd stratégiát, ami minden nőnek szükséges a sikerhez. Céljaid elérése voltaképpen az ajtódon kopogtad, benned szunnyad az erő, ami néha lángol, néha alább hagy, de mindenképpen Te vagy a kulcsa annak, hogy határozott, bátor legyél és megvalósítsd a céljaidat.

Sok nővel dolgoztam együtt azon, hogyan legyen sikeres, sokat beszélgettünk, megvizsgáltuk a munkáját, a szituációkat. A legfontosabb, hogy beszéljünk, vagy ami még fontosabb, hogy beszélj: megerősítésre van szükség, tanácsra vagy egy másik objektív nézőpontra. A tréningek által tisztábban láthatod saját magad, és azt, hogy életed milyen irányban halad, merre akarod, hogy tovább menjen, és hogyan tudod mindezt elérni.

Boldogabbá és magabiztosabbá teszem a kollégákat, barátokat, akik részt vesznek a (coaching) beszélgetéseken. Ha valaminek van értelme és értéke a felgyorsult világban, akkor ez az egyik: ezért lettem coach.

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr5012801464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása