Tea with Adri

Életvezetés - Karrier - Egészség - Life coaching

A sikeres nők 7+1 titka

Valószínűleg Te is gondolkoztál már azon, vajon azok, akik nálad sikeresebbek hogy csinálják?! Biztosan valami olyan titok birtokában vannak, ami megszerzése szinte lehetetlen... Szeretnélek biztosítani, a titok nem elérhetetlen, sőt ha tovább olvasol, akár már ma tehetsz annak érdekében, hogy Te is sikeresebb legyél.

shutterstock_570628189.jpgKép forrása: Shutterstock

És hogy mi a titok? A következőkben összegyűjtöttem a legfontosabb ismérveket:

Tudatos önfejlesztő: időt fordít a folyamatos tanulásra és önfejlesztésre, olvasásra

Minden sikeres ember tudja, hogy a tudás a legnagyobb kincs. Ezért akik igazán sikeresek mindig szánnak időt az önfejlesztésre. Napi egy óra olvasás a szakmáddal kapcsolatos szakirodalomból már hozzásegíthet a szakmában való előre jutásban, szakértővé válásban. Azt mondják heti egy könyv elolvasása kiemelkedővé tesz szakmádban, hiszen éves szinten 52 könyv hatalmas tudást eredményez. Változtasd az autód az egyetemeddé, hallgass hanganyagokat, online kurzusokat, szakmai beszélgetéseket, ezzel is kihasználva az időt amit dugóban ülve elfecsérelnél.

Kihívásokat keres, és megünnepeli a sikereket

Az ember célmegoldó lény, a fejlődés szempontjából fontos, hogy állandó kihívások elé állítsuk magunkat. A komfort zónában ücsörgés jó, és biztonságos, de a fejlődés és izgalmas élet azon túl van. A sikeres nők bátran kilépnek a komfort zónából a világba és felvállalják a rájuk várót, minden sikerrel és hibázással együtt. Tudják, hogy a hibák jelzőlámpák, általuk tanulhatnak és csinálhatják jobban a dolgokat. És persze ha elérnek valamit, azt méltó módon ünneplik meg. Tisztában vannak azzal, hogy a kis sikerek megünneplése fontos a motiváció fenntartása szempontjából.

Szereti és elfogadja magát

Nagyon fontos pont a sikeres élethez az önszeretet. Azt mondják szeresd először magad, hogy másokat szerethess - de hogyan? Beszélj szeretetteljesen magadhoz, minden nap keress magadban egy jó tulajdonságot, amit megdicsérhetsz. Tedd szokásoddá, hogy bátorítóan és lelkesítően beszélsz magadhoz. Ha valami nem jó, nem kell szemet hunyni felette, inkább szeretetből tenni és változtatni rajta. Neked milyen a viszonyod magaddal?

Előtérbe helyezi a saját egészségét, megfelelően alszik, tudja, hogy az egészséges szervezet segíti hozzá a sikerhez

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz az egészség. A sikeres emberek tudják, hogy hiába van briliáns elméjük, ha a test amiben vannak gyenge és nem képes messzire vinni őket. Nézz a testedre úgy, mint a legfőbb szövetségesedre a sikerhez vezető úton. Figyelj a saját szükségleteidre, halld meg a belső hangodat. Aludd ki magad rendesen, hiszen a fejlődéshez a pihenés nagyon fontos - a mélyben a tudatalattiban történő változásokhoz szükség van alvásra, elcsendesülésre. Fordíts megfelelő mennyiségű időt magadra minden nap. Ez nem önzőség, hanem elengedhetetlen feltétel az egészséges és harmonikus élethez.

Kedvesen, asszertíven kommunikál, és mer nem-et mondani

A sikeres lét nem azt jelenti, hogy átgázolunk mindenen és mindenkin, az igazán sikeres nők tudják, hogy a szeretetteljes kommunikáció és kapcsolatok mennyire fontosak a célok elérésében. Az asszertív kommunikáció lényege, hogy sértegetések és bírálat nélkül egyszerűen közöljük a másik emberrel, hogy az amit tett vagy mondott hogyan hat ránk és ezért milyen változtatást kérünk tőle.

És hölgyeim, igen, szabad nem-et mondani. Warren Buffet szerint a sikertelen embereket az választja el a nagyon sikeres emberektől, hogy az utóbbiak szinte mindenre nemet tudnak mondani, amely az előre haladásukat gátolná. Így inkább egyetlen dologra figyelnek és képesek nemet mondani a célokról eltérítő tényezőkre. És mint előbb megtanultuk, egy szeretetteljes és őszinte nem sokkal többet ér, mint ezer igen.

Gyakorolja a hálát és meditál

Mindazok akik sikeresek munkájukban és az életükben tudják, hogy a lélek harmóniája elengedhetetlen, és egy stresszes nap után vagy éppen az előtt fontos a befelé fordulás, elcsendesedés. A sikeres emberek mint Oprah vagy éppen Arianna Huffington mind meditálnak, elképzelik céljaikat megvalósult állapotban, terveznek, vagy éppen csak kiürítik a tudatukat a nap feldolgozása céljából. A meditáció hozzájárul a kreativitás fejlődéséhez. Korábbi cikkeimben már írtam róla hogyan tudsz befelé fordulni - itt felelevenítheted (http://teawithadri.blog.hu/2017/09/03/hogyan_maradj_mindful).

A hála edzi és felemeli a lelket, érzékenyebbé és könyörületesebbé tesz mások és magunk iránt, segít pozitívan látni a mindennapokat.

Épp elég, ha egész életedben csak egyetlen imát tanulsz meg- azt, hogy köszönöm. (Eckhart Tolle)

Cselekszik - Célokat tűz ki és megvalósítja azokat

A sikeres nők mind gyakorolják a célkitűzés és megvalósítás szokását. A tiszta célok irányba állítják a gondolatokat, cselekvésre ösztönöznek, és nehéz időszakban is tovább lendítenek. Találd meg saját céljaidat, vizualizáld a megvalósulását, tervezgess ( de ne ragaszkodj mereven a lépcsőfokokhoz) és menj, valósítsd meg őket. Tegyük fel, jobban szeretnél beszélni egy adott idegennyelven. Térképezd fel miket tehetsz ennek érdekében: Nézz filmeket az adott nyelven, olvass sokat, használd a telefonod azon a nyelven, hallgass online adásokat, barátkozz anyanyelvi emberekkel - majd indulj neki és hajrá!

pexels-photo-324030.jpeg

Kép forrása: Pexels

+1 Saját coach-a van

A sikeres emberek tudják, hogy egy coach segítségével időt takaríthatnak meg és gyorsabb eredményekre számíthatnak. A coach olyan ötletekre ébreszthet, amire nem is gondoltál volna, hiszen teljesen más szemszögből - érzelmi bevonódás nélkül - lát rá kérdéseidre. Egy coach segíthet önmagad megismerésében, hiteid és magabiztosságod erősítésében. Tony Robbins mondta egyszer, ha igazán sikeres akarsz lenni egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy ne legyen saját coach-od.

Miben lehetek én a segítségedre? Ezen a linken megtalálod a válaszokat: http://www.teawithadri.com/dolgozz-velem/

people-2597126_1280.jpgKép forrása: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://teawithadri.blog.hu/api/trackback/id/tr6312818836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tea with Adri

Berecz Adri vagyok, okleveles coach, NLP Mester és energiagyógyász. Ambíciózus, motivált nőknek nyújtok segítséget abban, hogy felülkerekedjenek a negatív gondolataikon, újra rátaláljanak a valódi énjükre és a legjobbat hozzák ki magukból. Küldetésem, hogy segítsek eljutni a „nem vagyok elég” állapotból a megingathatatlan magabiztosságig és, hogy Te is azt az életet éld, amit megálmondtál magadnak! További információkért látogass el a www.teawithadri.com -ra!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása